Sodobna, varčna in ekološka kuriva

Toplotna črpalka Vitocal 100-S

Prednosti:

  • Zanesljiva toplotna črpalka po ugodni ceni
  • Fleksibilna montaža zunanje enote (stoječe ali na steno)
  • Reverzibilna izvedba omogoča ogrevanje in hlajenje (izvedba-AC)
  • Enostavno upravljanje regulacije Vitotronic z besedilnim in grafičnim prikazom
  • Optimirano koriščenje lastne električne energije s fotonapetostnih naprav
  • Razred energijske učinkovitosti*: A++ / A+

*Energijski razred po EU Uredbi št. 811/2013 Ogrevanje, povprečne podnebne razmere – nizkotemperaturna (35 °C) / srednjetemperaturna uporaba (55 °C)

vitocal_100-s-postavitev

Split izvedba za variabilno in prostorsko varčno montažo

Zaradi kompaktnih dimenzij je možno notranjo enoto, kot vsako drugo ogrevalno napravo, instalirati v kleti ali gospodarskem prostoru hiše. Notranja enota je že tovarniško opremljena z vsemi potrebnimi komponentami. Zunanjo enoto se lahko montira na zunanjo steno zgradbe ali pa postavi prosto v okolju.

Funkcionalna oprema za mnogo zahtev

Vitocal 100-S se dobavlja v več različicah za različen obseg zahtev. Dobavlja se kot toplotna črpalka samo za ogrevanje prostorov in sanitarne vode, z dodatkom hladilne funkcije „active cooling“ za temperiranje prostorov v poletnih mesecih in končno tudi z vgrajenim pretočnim grelnikom ogrevalne vode.

Energijsko varčna tehnika – izvedena za obratovanje z lastno električno energijo

Električne komponente delujejo izredno tokovno varčno. Serijsko je vgrajena visoko učinkovita obtočna črpalka za sekundarni krogotok. V delnem bremenu se kompresor modulirano natančno prilagaja trenutni potrebi po toploti in tako drži želene temperature za ogrevanje oz. hlajenje prostorov ter ogrevanje sanitarne vode. V kombinaciji s fotonapetostno napravo se lahko lastna proizvedena električna energija koristi za obratovanje toplotne črpalke.

Udobno upravljanje preko interneta

Z opcijsko dobavljivim WLAN modulom Vitoconnect 100 je možno toplotno črpalko zrak/voda Vitocal 100-S upravljati preko interneta. Preko brezplačne aplikacije Vitotrol App je možno udobno, s pametnim telefonom, krmiliti mnogo funkcij, kot so reguliranje temperature ali party obratovanje.

Idealna za bivalentno ogrevanje

Pri prenovi ogrevalnega sistema je split toplotna črpalka izredno primerna za učinkovito bivalentno obratovanje. V tem primeru obratuje obstoječa ogrevalna naprava za pokrivanje vršnih bremen pri zelo nizkih zunanjih temperaturah.

vir:
Viessmann