Sodobna, varčna in ekološka kuriva

Pogoji poslovanja

Cene

Vse navedene cene so v EUR in že vsebujejo DDV. Navedene cene veljajo samo za plačilne pogoje, ki so navedeni spodaj in povezanimi posebnostim (posebnost predvsem pri plačilu z Diners Club kartico). Pridržujemo si pravico do dnevnih sprememb cen, razen, če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov). Veljajo cene, objavljene s strani ponudnika v času, ko uporabnik potrdi naročilo v spletni trgovini. Če izdelek ni na zalogi, lahko pride do spremembe cene, o čemer ponudnik uporabnika obvesti. Nekatere slike proizvodov so simbolične. Navedene cene ne vsebujejo stroška prevoza.

Veljavnost akcijske ponudbe

Roki veljavnosti akcije so navedeni ob sami akcijski ponudbi ter se med izdelki razlikujejo. Akcijska ponudba je lahko omejena na časovno obdobje oz. je vezana na zalogo izdelka, kar je razvidno iz akcijske ponudbe.

Plačilni pogoji

1. Gotovinsko plačilo

Gotovinsko plačilo se lahko izvede ob prevzemu blaga v skladišču podjetja. Kupec pa se lahko odloči tudi za plačilo po prevzemu blaga na naslovu dostave, ki ga poda ob naročilu.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost svojih vnešenih podatkov pred oddajo naročila.

Ponudnik izda račun oz. potrdilo o plačilu na trajnem mediju (papir), ki sodi kot veljaven dokument za reklamacijo.

vzemiracun

2. Plačilo po predračunu

V kolikor se kupec odloči za to metodo plačila, mu bomo na elektronski naslov oz. po pošti na naslov, ki ga je podal prodajalcu, poslali predračun. Po plačilu predračuna bo kupcu blago na voljo v skladišču podjetja na Industrijski 2, Ljubljana oz. bo po želji kupca oddano v dostavo na kupčev naslov.

3. Plačilo z Diners Club kartico

Kupcu je omogočeno plačilo z Diners Club kartico v enkratnem znesku oz. na obroke. Kupec ima v primeru plačila na obroke možnost do 6 obrokov, minimalni znesek obroka je 50,00 EUR.

V primeru plačila z Diners Club kartico se obračuna dodatna provizija (razen če ni v ponudbi navedeno drugače) in sicer:

  • pri plačilu celotnega zneska se celotni kupnini prišteje dodatnih 2,8% provizije
  • pri plačilu na obroke (minimalno 2 in maksimalno 6 obrokov) se celotni kupnini prišteje dodatnih 5,1% provizije
  • pri plačilu na obroke (od 7 do 12 obrokov) se celotni kupnini prišteje dodatnih 6,5%

Posebna ugodnost Lyoness

Posebno ugodnost Lyoness lahko koristijo samo člani Lyoness nakupovalne skupnosti. V kolikor še niste član Lyoness, vas lahko včlanimo mi. Enostavno nam pišite na info@kurivoprodaja.si.

Lyoness ugodnost se lahko koristi izključno na redne cene izdelkov in ne velja za akcijske cene.

Več informacij o Lyoness nakupovalni skupnosti si lahko ogledate na www.lyoness.net.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

V skladu z 43 č. členom zakona o varstvu potrošnikov ima potrošnik pravico do odstopa od pogodbe.

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 15 dneh podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu treba navesti razlog za svojo odločitev.
Reklamacije oz. odstope od pogodbe sprejemamo na sedežu podjetja oziroma na elektronski naslov: info@kurivoprodaja.si.

Dostava blaga

Kupljeno blago vam dostavimo do kamionsko dostopnega dvorišča. Vnosa blaga v stanovanje in v hiše ne zagotavljamo. V primeru, da ob dostavi uporabnik na dogovorjenem naslovu ni navzoč, izdelek lahko veljavno prevzame polnoletna oseba, ki živi v istem gospodinjstvu skupaj s uporabnikom, oziroma druga oseba, ki ima pooblastilo za prevzem. Oseba, ki prevzame dostavljeni izdelek, prevzem izdelka ter prevzem vseh spremljajočih dokumentov potrdi s podpisom dobavnice, zraven pa navede svoje ime, priimek ter datum prevzema.
Ob dostavi izdelka na navedeni naslov se uporabniku preda pripadajoča dokumentacija in sicer račun oziroma potrdilo o plačilo. V tem primeru se šteje, da je bila uporabniku predana vsa dokumentacija.

V izjemnih primerih, kjer sta lokacija in dostop zelo otežena, si pridržujemo pravico dodatnega zaračunavanja prevoza.

Varstvo osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004). Vsi podatki, pridobljeni preko ponudnikove spletne trgovine, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije.

Komunikacija

Obvestila o mesečnih akcijah in reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila. Pošiljatelj mora biti jasno razviden. Željo uporabnika, da ne prejema reklamnih sporočil ter obvestil o mesečnih akcijah, bo ponudnik brezpogojno upošteval.

Obveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko karakteristike izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takšnem primeru bo ponudnik kupca obvestil o morebitnih spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka, sodijo zgolj kot informativni prikaz izdelka.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo na elektronski naslov info@kurivoprodaja.si ali po klasični pošti na naslov:
Kurivoprodaja d.o.o., Cesta 24. junija 2, 1231 Ljubljana-Črnuče

Ponudnik mora v 10 delovnih dneh potrditi, da je pritožbo prejel, sporočiti uporabniku oz. kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga ves čas obveščati o poteku postopka. Ponudnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.