Sodobna, varčna in ekološka kuriva
Peleti in briketi

Ekološka kuriva

Peleti in Briketi

Peleti

so standardizirana oblika biomase. S procesom peletiranja se zgolj s komprimiranjem pretvori suho žagovino v valjčke premera 6 do 8 mm in dolžine 10 do 40 mm. Peleti so zelo gosti in imajo zelo nizko vsebnost vlage (pod 10 %). To omogoča peletom zelo visoke izkoristke pri izgorevanju. Lesne pelete se večinoma uporablja v sodobnih pečeh na biomaso za ogrevanje stanovanjskih objektov in v elektrarnah za proizvodnjo električne energije, kot nadomestek premoga.

Cilj peletiranja je standardizacija lesne biomase. Izvorna oblika lesa (polen ipd.) je zelo variabilna tako po obliki kot po fizikalnih lastnostih (vlažnost, gostota, kurilnost izražena na volumen). Takšna variabilnost ne omogoča avtomatizacije in visokih izkoristkov. Peleti pa so standardizirani in omogočajo stopnjo avtomatizacije, ki je posvem primerljiva s stopnjo avtomatizacije pri ekstra lahkem kurilnem olju ali pri UNP.

Briketi

so tako kot peleti standardizirana oblika lesne biomase. Proizvodnja briket je zelo podobna proizvodnji pelet, kjer se lesna biomasa pod visokim pritiskom in toploto spremeni v izdelek večje kalorične moči.

Oblika briket je lahko različna in sicer poznamo:
- Podolgovato ovalni
- Pravokotni oziroma na tržišču poimenovani kar RUF Briketi

Sama oblika nima vpliva na kurilno moč oz. kvaliteto briket. Kvalitetne brikete boste spoznali po njihovi trdnosti. Če so biketi trdi in kompaktni pomeni, da so stiskani pod visokim pritiskom in bodo posledično tudi dlje časa goreli. Kompaktnost je pomembna tudi pri samem transportu in rokovanju.

Izdelki iz naše ponudbe:

Category
Order By

ENWO Peleti - akcija (ni zaloge)

Peleti ENWOPELETI ENWO SESTAVA: 50% BUKEV – 50% SMREKA PREMER: 6mm KALORIČNA VREDNOST: 5,0 KwH/kg OSTANEK PEPELA: do 0,9% VLAGA: do 8%   Akcijska cena na tono: 229,90 € Paleta pelet vsebuje 70 vreč oz. 1050 kg. Artikel trenutno ni na zalogi! Peleti imajo ENplus certifikat ter certifikat FSC (certifikat za vhodno surovino): ENplus certifikat FSC More Info »
Cena:3.59€3.45€
Out of Stock

N-EKO PELETI 100% SMREKA-JELKA, KVALITETA A1 S4Q - ni zaloge

Peleti N-EKOKakovostni peleti N-EKO proizvedeni v Sloveniji. Analiza pelet je bila opravljena pri Gozdarskem inštitutu, ki jih je uvrstil v kakovostni razred A1.   SESTAVA: 100% SMREKA-JELKA PREMER: 6mm VSEBNOST VLAGE: do 9% OSTANEK PEPELA: 0,67% GOSTOTA NASUTJA: od 670 do 683 kg/m3 Paleta vsebuje 70 vreč oz. 1050 kg. Cena za tono = 255,00 EUR More Info »
Cena:3.83€
Out of Stock

Category
Order By

Lesni briketi - 100% BUKEV (trenutno ni zaloge)

lesni-briketi-10-kgLesni briketi so narejeni iz bukovega lesa. Briketi so pakirani v 10 kg veze (PVC) in imajo dolžino 30-33 cm, 1 vez vsebuje 6 briketov. 1 Paleta vsebuje 104 veze - 1040 kg Vsebnost vlage: 7,61% Ostanek pepela: 0,64% Zg. Kurilna vrednost: 18.101 kj/kg Sp. kurilna vrednost: 17.033 kj/kg Cena za 10 kg vez: 1,9 More Info »
Cena:1.90€
Out of Stock

RUF Briketi - 100% BUKEV (ni zaloge)

briketiRUF Briketi so narejeni samo iz finega suhega lesa bukve brez dodanih primesi in veziv. Lesni briketi so stisnjeni pod pritiskom 260 barov, kar se odraža v izjemno kompaktni strukturi. Ker so briketi stisnjeni pod visokim pritiskom pomeni, da imajo večjo gostoto kot običajni briketi okrogle oblike in gorijo dalj časa. Briketi imajo pravokotno obliko More Info »
Cena:2.66€
Out of Stock